Zamak Nedir?
Hediyelik eşya dükkanı raflarında gördüğünüz, özellikle Osmanlı hediyelik eşya desenleri ile dikkatinizi çeken çay ve kahve takımlarının şık ve pırıltılı modellerini, detaylarındaki mükemmel işçiliklerini beğenip, malzemesini sorduğunuzda aldığınız cevaptan sonra zamak nedir, ne anlama gelir konusunu merak ettiyseniz, sizin için hazırladığımız bu yazı tüm merakınızı giderecektir.
Zamak, saf çinkoya karıştırılan alüminyum, magnezyum, bakır metallerinin alaşımından oluşan ince işçilik isteyen, hassas, detaylı desenleri bulunan ürünlerin ve küçük parçaların üretimine uygun çok yönlü endüstriyel bir malzemedir. Zamak alaşımı, modellemede planlanan tasarım ölçülerinde ve desen ile dekorlama detaylarında, doğru sonuç alma bakımından etkileyici bir malzemedir. Ergime sıcaklığı seviyesi düşük, gerilim direnci ve sertlik oranı yüksek, kolay şekillendirilebilen ve her türlü kaplamaya ve boyaya uygun bir yüzeye sahiptir. Bu kullanışlı metal alaşımdan basınçlı enjeksiyon ile zamak döküm yapılarak üretilen tüm ürünler, etkileyici desenlerinin yanında dayanıklı, dirençli ve uzun ömürlü olur. Aynı zamanda geri dönüşümü kolay olması sayesinde birçok sektörde çok yönlü mühendislik malzemesi olarak da kullanılır. Dayanıklılığı ve kolay işlenebilme özelliğinin yanında altın, gümüş, çelik gibi değerli metallere göre ekonomik bir malzeme olması, üretim ve işçilikte zaman tasarrufu sağlaması da kullanım alanlarını genişletmektedir. Dekorasyon ürünleri, giyim, çanta, aksesuar, kuyumculuk ve telefon üretiminde kullanılan parçaların yanında sürtünme ve şoka dayanıklılığı sayesinde otomobil parçaları, inşaat, elektrik, elektronik, spor malzemeleri, güvenlik parçaları, muhafazalar, bağlantı çubukları, telekomünikasyon donanımı ve el bilgisayarlarının parça yapımında da yaygın olarak kullanılan bir malzeme olmasını sağlar. Kaliteli, şık aynı zamanda etkileyici tasarımları ile en gözde çeşitlerden olan zamak ürünleri, hediyelik eşya dükkanlarının vazgeçilmez kategorileri arasındadır. Özellikle yılbaşı, anneler günü ,14 şubat sevgililer günü, öğretmenler günü, doğum günü gibi özel zamanlarda sevgiliye, anneye ve hayatınızdaki önemli kadınlara alabileceğiniz en şık ürünlerdir. Zamak fincan ve zamak hazneli çay bardağı, zamak cezve, el değirmeni, duvar süsü, ikona çeşitleri, tepsi, çay kaşığı gibi ürünlerde çok tercih edilen zamak alaşımının şıklığına ve tasarımına hayran kaldıysanız doğru yerdesiniz. Türkiye’nin en büyük ve güçlü zamak hediyelik eşya üreticisi ve toptan satıcısı Myros, üstün kalite ve zengin çeşitleri ile tüm bireysel ve kurumsal alışverişleriniz için en uygun adrestir. Kendinize ve sevdiklerinize tekli veya set halinde zamak ürünleri alabilir, kurumsal alışverişleriniz için toptan üyelik başvurusu yaparak, avantajlı fiyat ve kampanyalardan faydalanmak için, bayi girişinden sipariş verebilirsiniz.
Zamak malzeme nedir, zamak döküm nedir, zamak metal nedir, zamak madeni nedir, zamak enjeksiyon nedir soruları aklınızı kurcalıyor, zamak bileşenleri, özellikleri, zamak kullanım alanları, avantajları, türleri ve zamak ile yapılan ürün çeşitleri hakkında daha fazlasını merak ediyorsanız sizin için derlediğimiz bilgiler yazının devamındadır.
Zamak Bileşenleri Nelerdir?
Gündelik kullanımda kireçlenme, paslanma, aşınma direnci yüksek olan ve düşük ergime ısısı sayesinde enerji, hammadde, işçilik ve zaman maliyetinde tasarruf sağlayan zamak alaşımı, küçük parça üretiminde, ince detaylarda yoğun işçiliği olan ürünlerde, işleme kolaylığı sayesinde birçok endüstriyel alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Zamak alaşımı için bir araya gelen her bir element, güçlü özelliklerini öne çıkarak, endüstriyel anlamda oldukça avantajlı bir malzeme oluşturmaktadır. Otomotiv sektörü, uçak, gemi gibi ulaşım araçları, inşaat sektörü ve iç tasarım alanı, elektrik ve elektronik endüstrisi, tekstil ve aksesuar sektörü, süslemeler ve zamak hediyelik eşyalar için, seri üretime çok uygun olan zamak metal alaşımında kullanılan ana bileşenler aşağıda listelenmiştir:
-
Çinko: Dünyada en çok bulunan elementler arasında yer alan çinko, zamak alaşımının ana bileşenidir. Sert bir element olan saf çinko, özellikle yüksek direnci ve düşük kaynama noktası özelliğini alaşıma aktarır. Çinko, sahip olduğu özellikler ile birçok farklı metal alaşımının en belirleyici bileşenlerinden biridir.
-
Alüminyum: Zamak ürünleri hafifliğini, esnekliğini aynı zamanda oksitlenmeye karşı direncini ve darbelere karşı dayanıklılığını alüminyum elementinden alır. Endüstriyel alanda en çok kullanılan elementlerden olan alüminyumun dünya ekonomisinde çok önemli bir yeri vardır.
-
Magnezyum: Zamak ürünleri göz alıcı parlaklığını ve gümüş rengini magnezyum elementine borçludur. Birçok alaşımın içinde yer alan magnezyumun en belirgin özelliği gümüş parlaklığındaki metal görünümü sağlamasıdır.
-
Bakır: Zamak ürünlerindeki ince işçilik, modellemede planlanan tasarım ölçüleri ile desen ve detaylar açısından doğru sonuç alınabilmesi, bakır elementinin hem dayanıklı hem de esnek olması sayesinde kolay şekil alabilme yeteneğinden kaynaklanır. Kuyumculuk ve hediyelik eşya yapımında da çok kullanılan bakır, dövülebilir esnek bir metal olmanın yanında ısı ve elektrik iletkenliği sayesinde çeşitli elektrik ve elektronik, denizcilikle ilgili endüstriyel alanlarda, iklim ölçümü yapılan aletlerde de tercih edilir.
Zamak Nasıl İşlenir?
Zamak, saf çinkoya magnezyum, bakır ve alüminyum eklenerek ortaya çıkarılan ve özellikleri sayesinde tekstil, aksesuar ürünleri için metalik süslemelerde, elektrikli ve elektronik ürünlerin iç aksamlarında ve ürün bileşenlerinde, mekanik ürünlerde, oyuncak, hediyelik eşya, kuyumculuk ve takı tasarımlarının üretiminde çok tercih edilen bir metal alaşımdır. Fermuarlar, kemer tokaları, düğmeler, çanta, ayakkabı ve deri eşya aksesuarları, kuyumculuk ve takı ürünleri, promosyon ve tasarım ürünleri, çekmece, kulp, kilit mekanizmaları, çeşitli bağlantı malzemeleri gibi ürünlerin yanında hediyelik eşya sektörünün de çok tercih ettiği zamak alaşımı işlenme aşamaları aşağıda sıralanmıştır:
-
Bileşenleri bir araya getirilerek türlerine göre hazırlanan zamak metal alaşımları, külçeler formuna getirmek için kalıplarda şekillendirilir. Soğuma sürecinden sonra imalat için kullanıma hazır hale getirilen zamak alaşımı külçeleri, ürün kategorilerinin yer aldığı sektöre göre, üretim için döküm fabrikalarına transfer edilir.
-
Ürünün türüne ve üretim yöntemine göre seçilerek, imalathaneye getirilen zamak alaşımı külçeleri, sıcak kamara döküm makinalarının eritme kazanına boşaltılır. Zamak metal alaşımı, düşük ergime ısısı sayesinde, bu kazanlarda yüksek ısıda eritilerek akışkan bir sıvı haline getirilir.
-
Sıcak ve likit haldeki eriyik zamak alaşımı, ürünün tasarımına ait iç bükey durumda olan formun negatif pozisyondaki kalıplarına yüksek basınçla enjekte edilir. Bu şekilde zamak metal enjeksiyon yöntemi ile kalıbın içine, akışkan metal alaşımının zamak pres olarak da ifade edilen döküm işlemi gerçekleşir. Kolay ve hatasız bir seri üretim için oldukça etkili olan bu yöntemde, zamak alaşımı ne kadar akışkan ve sıvı olursa, o kadar etkili ve doğru bir sonuç elde edilir.
-
Zamak döküm işlemi sona erdikten sonra kalıptaki şekillendirmenin tam formunu alabilmesi için bir süre beklenir. Zamak metal alaşımı soğuma süresinin sonunda tasarımın son formunu alan ürün kalıptan çıkarılır.
-
Kalıbın formunu alan zamak ürün, tasarımına ait son eklentiler ve bileşenler için hazırdır. Taş veya mücevher mıhlama, şekillendirme ve renklendirme gibi ürünün son aşamalarının yapılacağı ikincil işlemlerin tamamlanması için sıradaki ustalara teslim edilir.
-
İnce işçilikler sonrasında temizleme ve cilalama ile zamak ürün satışa veya zamak eklenti parçaları da kullanıma hazır hale gelir.
Zamak Döküm Makinesi Nedir?
Ergime dereceleri düşük olan metal alaşımların likit hale getirilmesi için kullanılan Zamak döküm makinelerine “Sıcak Kamaralı Basınçlı Döküm Makineleri” de denmektedir. Günümüzde zamak alaşımı ile üretim yapan endüstriyel alanlarda kullanılan bu tip makinelerdeki eritilmiş zamak metalinin döküldüğü hazne ve enjeksiyon potası, piston, akümülatör, baskı levhası, kalıp açma ve kapama, manivelalı kelepçe gibi çalışma düzeneğine ait bölmelerin her birinin otomatik bir işleyişi vardır. Makine çalışma düğmesine basarak çalıştırıldığında, itici pimler geriye çekilerek silindir içine sıvı metali alır, piston aşağı doğru hareket ettiğinde, silindir içine dolmuş olan sıvı alaşımını metal kalıp boşluğuna doldurur. Bu işleme, zamak sıvı metalin püskürtülmesi veya zamak enjeksiyon işlemi de denir. Sıvı metalin katılaşması için gereken süre geçtikten sonra, piston geriye çekilerek kalıp kelepçeleri açılır ve itici pimlerin yardımı ile zamak döküm parça kalıp yüzeyinden ayrılır. Bu işlemler her bir parça için tekrar edilir. Zamak döküm makinesi, bu metal alaşımın tüm türleri ile yapılan ürün kategorilerinin tamamının seri üretimi için gerekli bir araçtır.
Zamak Kullanım Alanları Nerelerdir?
Zamak metal alaşımı, düşük maliyetli olması, kolay şekillendirilen bir yapıda olması, korozyona karşı olan yüksek direnci ve dayanıklılığı sayesinde çok farklı kategorilerdeki ürünlerin yapımı için, birçok sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu önemli avantajlardan faydalanan sektörler ve zamak metal alaşımı kullanım alanları aşağıda listelenmiştir:
-
Osmanlı hediyelik eşya tasarımı, ikona figürleri gibi geleneksel ince işçilik isteyen hediyelik eşya ürünleri
-
Kişisel kullanıma özel aksesuar, takı veya dekoratif eşya ürünleri
-
Ev dekorasyonu ve kullanımına yönelik metal aksesuarlar
-
Banyoda kullanılan metal aksesuarlar veya kullanıma yönelik eşyalar
-
Mutfakta kullanılan elektrikli aletler, metal eşyalar veya aksesuarlar
-
Tekstil ve giyimde kullanılan çanta, ayakkabı, kemer tokaları veya kulpları, aksesuarları, düğme, fermuar ve takılar
-
Otomotiv ve ulaşım sektöründeki araba, uçak, tren, gemi yapımında kullanılan çeşitli bağlantı kolları ve parçalar
-
Mobilya sektöründe kullanılan kapı ve dolap kulpları, menteşeler, köşe bağlantı aparatları, dekoratif aksesuarlar ve bağlantı elemanları
-
Elektrikli ve elektronik malzemelerde kullanılan çeşitli bağlantı kolları ve cihaz parçaları
Zamak Alaşımının Önemli Özellikleri Nelerdir?
Farklı malzemeler ile parça birleştirme, polisaj, elektroliz ve krom kaplama, ıslak boya uygulamaları için en kullanışlı hammadde olan zamak metal alaşımları türleri, sahip oldukları özellikleri nedeni ile endüstriyel alanda tam anlamıyla rakipsizdir. Üretimde birçok konuda avantaj sağlayan zamak metal alaşımının özellikleri aşağıda listelenmiştir:
-
Zamak metal alaşımı ile enjeksiyon yapılarak döküm halinde üretilen tüm ürünlerin tasarıma birebir uygunluğu, boyutsal doğruluğu ve kararlılığı yüksektir.
-
Dış etkenler ile gelen oksitlenme, kararma, yıpranma, paslanma gibi korozyonlara karşı direnci yüksektir.
-
Küçük ve hassas parçaların üretimine uygun bir metal alaşımdır.
-
Ürün kalıplarının daha uzun ömürlü olmasını sağlayarak seri üretimde maliyetleri azaltır.
-
Diğer metallere göre yumuşak dokusu ile farklı metotlarla şekil vermeye daha uygun, aynı zamanda da sağlam ve dayanıklı bir yapısı vardır.
-
Az enerji ile etkili ve doğru sonuçlar alınan bir üretim mümkün olduğu için sarf ve deforme ürün yüzdeleri düşüktür. Bu da zaman ve malzeme maliyetini düşürür.
-
Zamak metal alaşımı birçok malzeme, kaplama ve boya ile kolayca kullanıldığı için ürün tamamlamada değişik metotlar uygulanabilir.
-
Makine ve cihazlar ile kolay işlenir ve hassaslık toleransı vardır.
-
Birçok metal elemente göre el işçiliğinde de kolay ve basit bir şekilde işlenebilir.
-
Zamak alaşımı, kullanımı kolay, dayanıklı, şık ve uzun ömürlü ürünler yapılmasına imkân sağlar.
-
Tümüyle geri dönüştürülebilir bir metal alaşımdır.
Zamak Tarihi Nedir?
Zamak kelimesi metal alaşımını oluşturan elementlerin, Almanca isimleri olan Zinc, Aluminum, Magnesium, Kupfer sözcüklerinin harflerinin akrostiş yöntemi ile oluşturulduğu bir kısaltmadır. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki New Jersey eyaletinde bulunan Zinc Şirketi, zamak metal alaşımını ilk kez 1920’de yaratmıştır. New Jersey Zinc Şirketi 1926 yılında, ilk zamak 1 alaşımının patentini alarak ürünü markalaştırmıştır. Metal alaşımın diğer türleri olan zamak 2, zamak 3, zamak 5, zamak 7 ve zamak 8 için daha sonra ek patent alınmıştır. 1960 yılında zamak metal alaşımı, enjeksiyonlu döküm pres sistemi ile ilk defa seri üretimde kullanılmıştır. Böylece, yirminci yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren keşfedilen zamak, savaş sonrası dönemde sanayileşme ve kalkınma süreci ile birlikte, başta otomotiv sektörü olmak üzere, mobilya ve dekorasyon, ev ve kişisel eşyalar, tekstil sektörü, elektrik ve elektronik cihazlarındaki malzemelerin yapımında, dünyanın pek çok ülkesinde yoğun olarak kullanılmaya başlanmıştır. Tasarlanan ürünün kullanım alanına göre, bileşenlerini oluşturan metal elementlerin oranları değiştiğinde, zamak alaşımının ergime ısısı, sertliği ve kırılma derecesi de değişmektedir. Zamak kalıp ve külçeleri içerisindeki ana bileşenleri oluşturan metaller farklı oranlarda karıştırıldığında farklı zamak alaşım türleri ortaya çıkar. Ortaya çıkan bu farklı kategorilerde tanımlanan zamak türlerinin geliştirdiği karakteristik özelliklerine göre, kullanım ve üretim alanları belirlenir.
Zamak Kullanımının Avantajları Nelerdir?
Hızlı enjeksiyon döngüleri ile seri üretimde birçok açıdan avantaj sağlayan ve çeşitli sektörlerin tercih ettiği, çinko, demir, alüminyum ve bakırdan sonra Dünya' da en çok kullanılan dördüncü metal türü olan zamak metal alaşımının avantajları aşağıda listelenmiştir:
-
Dünyada normal ve zehirli atıklar nedeni ile iklim ve çevre problemlerinin zirveye çıktığı günümüzde, üretilen her bir ürünün geri dönüştürülebilir olması, giderek daha önemli bir unsur haline gelmektedir. Zamak metal alaşımı 400-420ºC’de erir ve dönüştürmek için daha az enerji tüketimi gerektirir. Zamak metal alaşımının düşük enerji ile % 100 geri dönüştürülebilir bir malzeme olması en önemli avantajlarından biridir.
-
Düşük hammadde maliyeti ile yüksek kaliteli üretim elde edilir.
-
Diğer metallere oranla hammadde, işçilik ve zaman maliyetini düşürür.
-
İşleme kolaylığı ve enerji tasarrufu avantajı sağlar
-
Korozyona karşı direnci ve sertlik derecesi yüksektir. Paslanma, oksitlenme, kararma ve yıpranmaya karşı uzun zaman dayanır.
-
Yüksek elektriksel ve termal iletkenlik özellikleri birçok endüstriyel alanda avantaj sağlar.
-
Üst seviyede boyutsal ve tasarım doğruluğu sağlar.
-
Zamak metal alaşımı ile üretilen parçalara çeşitli boyalar, krom ve çinko kaplama gibi birçok malzeme ile kolaylıkla yüksek kaliteli yüzey kaplaması yapılır.
-
Basınç altında enjeksiyonla sıvı formdan katıya geçiş yapılarak şekillendirme hassas ve küçük parçalarda etkin sonuçlar alınmasını sağlar. Tasarım esnekliği avantajı sunar.
-
Zamak enjeksiyonu, karmaşık tasarımların ve parçaların detaylarının kolayca üretilmesini sağlar.
-
Zamak ürünleri kullanımı sırasında renk değiştirmez.
-
Zamak kalıpları alüminyum kalıplara göre çalışma ömrünü % 500 daha uzun olmasını sağlar.
Zamak Türleri Nelerdir?
Sektörlere ve kullanım alanlarına göre, metallere oranla yüksek mekanik özellikleri, korozyon, aşınma dirençleri, işlenebilirlikleri nedeni ile her bir elementin farklı oranlarda birleşmesi ile ortaya çıkan farklı çeşitlerde zamak metal alaşımları bulunmaktadır. Endüstrinin her alanında yaygın olarak kullanılan ve en çok tercih edilen Zamak metal alaşım türleri ve genel uygulamaları ile özellikleri aşağıda listelenmiştir:
-
Zamak 2: İçeriğindeki yüksek bakır oranı nedeni ile zamak metal alaşım türleri içinde en sert ve dayanıklı olan zamak türüdür. Bakır hammaddenin aşınma seviyesini düşürür ve ürünün dayanıklılığını artırır. Ancak, bakır elementi, çinko elementine göre daha yüksek fiyatlı olduğu için, bu tür diğer zamak çeşitlerine oranla daha pahalıdır. Tekstil, deri ve otomotiv sektörü için kalıp imalatında ve zamak parçalarının külçe kalıplarının yapılmasında kullanılır.
-
Zamak 3: Elementlerin alaşıma eklenirken bir araya gelme oranları sonucunda karakteristik özelliklerinin döküme uygunluğu, uzun vadede sunduğu kararlı yapısal özellikleri ve dayanıklılığı nedeni ile dünyanın birçok yerinde en çok kullanılan zamak türüdür. Zamak 3 metal alaşımın reçetesi, zamak serisi için standart olarak kabul edilir. Özellikle ABD’de en yaygın olarak kullanılan ve diğer tüm türlerin karşılaştırılarak baz alındığı bir zamak türüdür. Bakır seviyesi sıfıra yakın ölçüde ve minimum boyutta olduğu için yüksek kararlılık gösteren bir alaşımdır. Karmaşık detay ve keskin konturlar isteyen, zorluk derecesi üst seviyede tasarımlara ait parçaların oluşturulmasında en başarılı sonuçların alındığı türdür.
-
Zamak 5: İçeriğine 1% oranında eklenen bakır elementi ile zamak 3 ile ayrışan zamak 5, Avrupa’da en yaygın kullanılan türdür. Bakır içeriği yumuşaklığı düşürürken, yüzey gerilimini artırır. Korozyon önleyici özelliklerini geliştirir, boyutsal stabilite, kolay işleme ve kaplama sağlar. Direnci, sertliği artar ve dış koşullardan gelen etkilere karşı yıpranmayı azaltır. Daha çok gerilme performansı istendiğinde Zamak 5 tercih edilebilir. Yüzeylerin detaylı işçilik gerektirdiği kalıplarda zamak 5 alaşımı kullanılır. Zamak 3’e göre daha pahalıdır. Fiyatları yüksek olduğundan dolayı tercih edilmezken, kaplama ve boyama gibi işlemler gerektiğinde kullanılır.
-
Zamak 7: Düşük Magnezyum içeriği sayesinde yumuşaklığı ve akışkanlığı artırılmış bir türdür. Korozyonu azaltmak için ise bir miktar nikel içerir. Düşük yüzey gerilimi sağlar ve kalıp döküm kolaylığını arttırdığı için yüzey işlemleri açısından avantajlıdır. Genellikle aspiratör, meyve sıkacakları ve diğer ağır makinelerin iş parçaları gibi aletlerin yapımında çok tercih edilen bir türdür.
-
Zamak 8: ZA8 alaşımı olarak da anılan, zamak grubu alaşımlara göre alüminyum miktarı oldukça yüksek bir türdür. Yüksek basınçlarda işlenerek günlük hayatta kullanılabilen ve seri üretim parçalar yaratır. Özellikle, dekoratif uygulamalarda mükemmel düzeyde ideal zemin yaratan metal alaşımın bu türü, elektronik-elektrik sistemlerindeki parça üretimlerinde de kullanılır. Yüzeyde boya ve kaplama uygulaması isteyen, ikincil işlem yapılması gereken üretimlerde çok tercih edilen bir türdür.
-
Zamak 10: Zamak grubu içinde en ekonomik tür olan zamak 10 genellikle çok hassas olmayan basit işlemlerde zamak parçaları yapmak için kullanılır.
-
Zamak AZC : Anahtarlık, çanta ve ayakkabı mekanizmaları, dekorasyon ürünleri, ev aksesuarları ve süs, takı malzemeleri yapımında kullanılan türüdür.
Zamak İle Yapılan Ürünler Nelerdir?
Kaliteli, detaylı işçiliği, parlak ve etkileyici görünüşleri ile alıcıların kişisel tercihlerine hitap eden, özellikle hediyelik eşya sektörü, mobilya, ev aletleri, oyuncak, giyim gibi pek çok alanda üretimin ana malzemesi olan, zamak metal alaşımı ile üretilen ve günlük hayatta kullanılan ürünler aşağıda listelenmiştir:
-
Zamak hazneli çay bardağı
-
Zamak hazneli kahve fincanı
-
Zamak cezve
-
Zamak el değirmeni
-
Zamak duvar süsü
-
Zamak ikona çeşitleri
-
Zamak tepsi
-
Zamak çay kaşığı
-
Zamak kahve setleri
-
Zamak Osmanlı hediyelik eşya tasarım ürünleri
-
İkona figürleri ve duvar süsleri
-
Aksesuar, takı veya dekoratif eşya ürünleri
-
Ev dekorasyonu veya iç mimari kullanımına yönelik metal dekorasyon ürünleri ve aksesuarlar
-
Banyoda kullanılan metal aksesuar ve eşyalar
-
Mutfakta kullanılan zamak metal aksesuarlar veya eşyalar
1. Kahve Fincanı
Tarihteki ilk kullanımından itibaren pahalı ve özel bir ikram türü olan kahve, dünyada birçok insanın keyif denince aklına gelen ilk içeceklerden biridir. Bu nedenle kahve içilirken ya da ikram edilirken, kişisel tercihlere göre değişkenlik gösterse de, genellikle özel fincanlar ve tatlarla servis edilir. Zamak kahve fincanı ürünleri, bu özel sunumların zirvesidir. Zamak metal döküm ile Osmanlı hediyelik eşya desenleri ile dekorlama yapılan fincanın dış haznesi, kapağı ve fincan tabağı bir mücevher hassasiyeti ile tasarlanarak üretilir. Kullanılan aksesuarlar, set içeriği ve adetlerine göre, standart tek kişilik kahve fincanı boyutlarında üretilen kahve fincanlarının ortalama fiyatları, 65 lira ile 3600 lira arasındadır. Yarı değerli taşlarla süslenmiş, gümüş, altın, pirinç, bronz, bakır renklerinde tekli, ikili olarak satışta olan çeşitlerin yanında, tepsi, lokum tabağı ve fincanlardan oluşan setlerden evinize alabilir veya sevdiklerinize hediye olarak verebilirsiniz. Özel günler, diplomatik hediyeler gibi özenerek hediye verilmesi gereken durumlarda oldukça etkili bir üründür. Yüksek kalite ve üst düzey işçilikle üretilmiş en güzel zamak kahve fincanı ürünlerini, Türkiye’nin en büyük zamak hediyelik eşya üreticisi ve toptancısı Myros ‘un, kataloglarındaki hazır çeşitlerinden antik sarı, bakır, bronz, nikel, gold renklerinde ve set ya da tekli olarak alabilirsiniz. İşletmelerin ve firmaların toptan alımlarında tüm kurumsal siparişler için, kampanya ve avantajlı fiyatlardan faydalanmak isterseniz bayii girişini kullanabilirsiniz.
2. Cezve
Günümüzde, Türk Kahvesi pişirme yöntemi olarak, elektrikli hatta otomatik olan makineler kullanılsa da klasik bir cezvede pişirilen kahvenin tadı bambaşkadır. Bu nedenle geleneksel Türk kahvesi pişirme yöntemlerini tercih eden kişilerin mutfaklarındaki en ideal araç, zamak cezve ürünüdür. Metal döküm yapılarak klasik Osmanlı hediyelik eşya desenleri ile standart boyutlarda ve formda üretilen zamak cezve modellerinin ortalama fiyatları 200 lira ile 250 lira arasındadır. Altı kişiye kadar Türk kahvesi hazırlayabileceğiniz, zamak cezve modellerinin nikel, bakır, bronz, antik sarı renklerinden tekli ya da karma çeşitlerde alabilir veya klasik Türk kahvesi seven dostlarınıza, arkadaşlarınıza ev hediyesi olarak verebilirsiniz. Türk kahvesine ekstra lezzet katan yüksek kalite ve üst düzey işçilikle üretilmiş en güzel zamak cezve ürünlerini, Türkiye’nin en büyük zamak hediyelik eşya üreticisi ve toptancısı Myros ‘un, kataloglarındaki hazır çeşitlerinden karma veya tekli olarak alabilirsiniz. Turistik tesisler, restoran ve kafeteryalar gibi işletmelerin ve firmaların toptan alımlarında tüm kurumsal siparişler için, kampanya ve avantajlı fiyatlardan faydalanmak isterseniz bayii girişini kullanabilirsiniz.
3. Kaşık
Geleneksel Türk konukseverliğinin en önemli göstergelerinden biri de, evini ziyaret eden misafirlerine özenerek hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecek ikramlarıdır. İster klasik ister modern zevklere sahip olsun her evin misafirlerine özel ikram takımları ve setleri bulunur. Çay ve tatlı ikramlarının yanında servis edilen şık tasarım kaşıklar ise konuklarının ne kadar özel olduğunun göstergesidir. Genellikle altılı set halinde satılan metal döküm ile dekorlama yapılan zamak çay kaşığının boyutları 105 mm boyunda, 20 mm eninde, 13 mm yüksekliğinde ve 75 gr ağırlığındadır. Geleneksel Osmanlı hediyelik eşya desenlerinin en gözdesi olan, yeni açmış lale formunda üretilir. Antik sarı, bronz, gümüş grisi, nikel grisi renklerine göre dekorlamasında farklı renklerde özel taş da bulunan altılı zamak çay kaşığının ortalama fiyatları 80 lira ile 82 lira arasındadır. Özenle hazırlanan sofralarda ya da konuklara ikramda kullanmak, yeni evli çiftlere veya yeni ev alan dostlara hem kaliteli, hem şık, hem de farklı bir hediye vermek için zamak çay kaşığı ürünlerinden alabilirsiniz. Türkiye’nin en büyük zamak hediyelik eşya üreticisi ve toptancısı Myros ‘un kullanıcı dostu online sitesinden, kataloglarındaki hazır çeşitlerin arasından karma renkli olanlarından veya tek renkte altılı set olarak, güvenle sipariş verebilirsiniz. Turistik tesisler, restoran ve kafeteryalar gibi işletmelerin ve firmaların toptan alımlarında tüm kurumsal zamak çay kaşığı siparişleri için, kampanya ve avantajlı fiyatlardan faydalanmak isterseniz bayii girişini kullanabilirsiniz.
4. Kahve Seti
Zamak kahve setleri, tepsi, lokumluk, altılı veya ikili zamak fincan haznesi ve kapağı, porselen kahve fincanı ve fincan tabağından oluşur. Geleneksel en gözde Osmanlı hediyelik eşya desenleriyle metal döküm tekniği kullanılarak dekorlama yapılan zamak kahve setleri lüx gold, bakır, antik sarı, bronz, nikel grisi renklerinde farklı varyantlarda, boyutlarda ve formalarda üretilir. Diplomatik hediyeler, yabancı konuklara verilebilecek en şık geleneksel hediyelik ürünlerden olan zamak kahve setlerinin ortalama fiyatları, 510 lira ile 999 lira arasındadır. Konuklarınıza nostaljik ve geleneksel kahve sunumları yapmak, sevdiğiniz bir dostunuza yılbaşı hediyesi almak, yeni evlenen arkadaşlarınıza geçmişten bir esinti sunmak için en ideal ürün zamak kahve setidir. Özel günlerde ya da özenerek hediye verilmesi gereken durumlarda oldukça etkili bir ürün olan, yüksek kalite ve üst düzey işçilikle üretilmiş en güzel zamak kahve setlerini, Türkiye’nin en büyük zamak hediyelik eşya üreticisi ve toptancısı Myros ‘un, kataloglarındaki hazır çeşitlerinden ikili veya altılı set halinde alabilirsiniz. İşletmelerin ve firmaların toptan alımlarında tüm kurumsal siparişler için, kampanya ve avantajlı fiyatlardan faydalanmak isterseniz bayii girişini kullanabilirsiniz.
5. Tepsi
İkram edilen çay ve kahvenin sunumunda tepsinin çok önemli bir yeri vardır. Tepsiler özellikle kalabalık misafir ikramlarında çok büyük sunum kolaylığı sağlar. Ayrıca, geleneksel anlayışta, içecek ikramlarının tepsi ile yapılması asalet ve karşınızdaki kişiye nezaket göstergesidir. Antik sarı, bronz, bakır, nikel grisi renklerinde dörtgen ve yuvarlak formlarda üretilen zamak tepsilere metal pres tekniği ile dekorlama yapılır. Yuvarlak tepsilerin çapı 35 santimetredir ve altılı sunum için çok uygun bir üründür. Dikdörtgen tepsinin boyu 17 cm, eni 31,5 cm, yüksekliği 12 milimetredir ve şeker, lokum ikramları ile ikili servis yapılabilir. Mutfaklarda her an kullanılan ve özel günlerde ya da özenerek hediye verilmesi gereken durumlarda oldukça etkili bir hediyelik üründür olan zamak tepsilerin ortalama fiyatları boyutlarına göre 80 lira ile 110 lira arasındadır. Yüksek kalite ve üst düzey işçilikle üretilmiş en güzel zamak tepsilerini, Türkiye’nin en büyük zamak hediyelik eşya üreticisi ve toptancısı Myros ‘un, kataloglarındaki hazır çeşitlerinden yuvarlak veya dikdörtgen formalarında, karma veya tekli olarak alabilirsiniz. İşletmelerin ve firmaların toptan alımlarında tüm kurumsal siparişler için, kampanya ve avantajlı fiyatlardan faydalanmak isterseniz bayii girişini kullanabilirsiniz.
Zamak Hediyelik Eşyalar Nereden Alınır?
Zamak metal alaşımı, çinko, demir, alüminyum ve bakırdan sonra Dünya' da en çok kullanılan dördüncü metal türüdür. Avrupa'da en çok zamak 5 tipi malzeme kullanılmaktadır ve ABD ile Çin’de en yaygın kullanılan zamak metal alaşım türü zamak 3’tür. Türkiye’de birçok endüstriyel alanda yaygın olarak kullanılan zamak 5 tipi malzemedir. Endüstriyel alanda pek çok kategorideki eşyaların ve parçaların üretiminde kullanılan zamak, hediyelik eşya sektöründe Osmanlı hediyelik eşya türleri, ikona çeşitleri gibi özellikle otantik, nostaljik ve klasik geleneksel desenler ile üretilen hediyelik eşya kategorilerinde çok tercih edilir. Yılbaşı, 14 şubat sevgililer günü, anneler günü, öğretmenler günü gibi hediye verilmesi gereken özel günlerde kaliteli, şık ve etkileyici tasarımları ile en gözde hediyelik eşya türleri zamak ürünleridir. Zamak hazneli çay bardağı ve kahve fincanı, cezve, el değirmeni, duvar süsü, ikona çeşitleri, tepsi, çay kaşığı gibi ürünlerde çok tercih edilen zamak alaşımının şıklığına ve tasarımına hayran kaldıysanız doğru yerdesiniz. Zamak ürünler, kendi evinize, aile üyelerinize, sevdiğiniz dostlarınıza ve arkadaşlarınıza özel günlerinde ya da yabancı konuklar, diplomatik hediyeler, uluslararası geleneksel toplantılar gibi özenerek hediye verilmesi gereken durumlarda, oldukça etkili bir hediyelik ürün çeşididir. Yüksek kalite ve üst düzey işçilikle üretilmiş en güzel hediyelik zamak ürünlerini, ürün çeşitliliği ve kalitesi ile aradığınız güvenilir alışveriş adresi olan, Türkiye’nin en büyük ve güçlü zamak hediyelik eşya üreticisi ve toptan satıcısı Myros ‘da bulabilirsiniz. Myros ‘un kullanıcı dostu online sitesinde bulunan kataloglarındaki hazır ürün çeşitleri arasından istediğiniz renk ve adette güvenle sipariş verebilir, tekli veya set halinde hediye alabilirsiniz. Hediyelik eşya dükkanları, kamu ve özel kuruluşlar, turistik tesisler, restoran ve kafeteryalar gibi işletmelerin ve firmaların toptan alımlarında tüm kurumsal zamak hediyelik eşya siparişleri için, kampanya ve avantajlı fiyatlardan faydalanmak isterseniz, toptan üyelik başvurunuzu yaparak bayii girişini kullanabilirsiniz.