myros-popup.jpg (663 KB)
Dekoratif Mum Nedir?

Dekoratif Mum Nedir?

25 Şubat 2023

Dekoratif mum ürünleri, cam, seramik, ahşap, metal malzemeler ile yapılan dekoratif kâse, kutu veya bardakların mumun yapım malzemeleri ile birleştirilerek üretildiği mum, mumluk ya da dekoratif mum seti çeşitlerinin tümüdür. Dekoratif mum yapımı malzemeleri arasında doğal taşlar, deniz kabukları, kurtulmuş çiçek, kahve ve baharat türleri de bulunur. Heykel ve bubble formunda çeşitli temalar, renk ve desenler ile de üretilen dekoratif mumluk modelleri, seyahatlerde anı hediyelik olarak alınanların yanında yılbaşı, sevgililer günü, kadınlar günü, anneler günü, doğum günü ya da kişiye özel zamanlarda hediye vermek amacı ile de kullanılır. Aynı zamanda evlerin ve mekanların enerjisini yükselterek daha etkili ve huzurlu bir hava yaratmak için dekorasyonlarında dekoratif mumluk modelleri kullanarak ışıklandırma yapmayı sevenlerin, meditasyon, yoga, nefes terapisi, aromaterapi gibi beden ve zihin terapileri ile ilgilenen kişilerin favori tercihleri arasındadır.   

Yaşadığımız tüm mekânların ruh halimizi ve davranışlarımızı etkileyen bir enerjisi vardır. Bu enerjiyi en çok belirleyen şey ise ortamın dekorasyonunda kullanılan ışıklar ve renklerdir. İnsanlar ateşin bulunduğu günden bugüne karanlığı aydınlatmak için çok çaba göstermiştir. Antik çağlarda mağara duvarlarını çizimleri ile süsleyen atalarımız dekorasyon ve süsleme sanatını da çok erken keşfetmiştir. Günümüzde yaşamın çok büyük bir bölümü, inşa edilen çeşitli bina türlerinde duvarlarla çevrili kapalı ortamlarda yaşanır. Konutlar ve çalışma alanlarının olduğu bu kapalı ortamları süslemek için iç ve dış dekorasyon sanatı doğmuştur. Yaşanan mekanları süsleme ve aydınlatma alışkanlığının hala devam ettiği bu günlerde de insanlar, içinde vakit geçirmekten keyif aldığı ortamlar yaratmaya çalışır. Bu nedenle herhangi bir eve veya çalışma ortamına girildiğinde, fonksiyonel ve kullanışlı eşyaların yanında, renkleri, desenleri ve tasarımları ile ortama farklı bir ruh katan dekoratif ürünlere rastlanır. Dekoratif ürünlerin sahip olduğu en önemli etki ise zamanın büyük bir bölümünün geçirildiği bu mekânlarda enerjiyi yükseltmesi, huzuru, motivasyonu sağlaması ve pozitif duyguları doğrudan harekete geçirmesidir. Dekoratif ürünler aynı zamanda mekânın sahibinin iç dünyasını, tercihlerini, zevklerini yaşadığı ortama yansıttığı objelerdir. Bir mekâna girdiğinizde kişinin yaşadığı ev, evinin balkonu, terası, çalıştığı ortam veya bahçesindeki her türlü dekoratif nesne onun kişiliği hakkında birçok ipucunu barındır. 

Günümüzde aydınlatma teknoloji ile doğru orantılı olarak gelişse de bir mum alevinin yarattığı sıcaklığı, huzuru ve enerjiyi bir lambadaki ampulden almak mümkün değildir. Bu nedenle birçok evi hem süslemek hem de huzurlu bir ortam yaratmak amacı ile dekoratif mumluk modelleri kullanılır. Dekoratif mumluk modelleri üretilirken kullanılan malzemelerin, renklerin ve objelerin tasarımlarının insanlar üzerinde farklı etkileri vardır. Birçok kişi mum alevine odaklanmayı sever ve ışığa bağlı kaldığında aklını meşgul eden düşüncelerden uzaklaşarak içinde bulunduğu anı daha yoğun hisseder. Bu nedenle herkesin heyecanla ve dört gözle beklediği sevgili ya da eşleri ile baş başa yapılan kutlama yemeklerinde, büyük davet ve organizasyonlarda masaların ortasında mutlaka bir mum ışığı vardır. Mumlar, eskiden sade bir çubuk formunda şamdan ve kandil için üretilirken, günümüzde modern tasarımlı objeler ve heykel mum formunda üretilen dekoratif mumluk modelleri ile mum hediyelik eşya türleri oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Dekoratif mumluk modelleri daha aydınlık ortamlar oluşturarak, mekana kaliteli bir görünüm vererek, şık ve konforlu bir ortam görüntüsü yaratır.

Görsel bütünlüğü sağlayarak ev dekorasyonunda konforlu, huzurlu ve şık bir ortam yaratmak, aile üyelerinize, dostlarınıza ve arkadaşlarınıza  dekoratif mum seti almak istiyorsanız ve mum nerede satılır arayışında iseniz en doğru adrestesiniz. Tüm dekoratif mumluk modelleri ile ilgili ürün siparişleri için, Myros’ un yüksek kaliteli ve her bütçeye uygun farklı kategoriler ve temalar içeren, kaliteli ve zengin tasarımlara sahip mum ve mumluk koleksiyon çeşitlerinden yararlanabilirsiniz. Güçlü üretim, özenli paketleme, güvenilir lojistik hizmetleri ile sunulan dekoratif mum seti ürünlerini kataloglardaki hazır türlerinden karma veya tekli ürün olarak satın alabilirsiniz. Özelleştirilebilir modelleri sayesinde kendi tasarımlarınızı oluşturarak sipariş verebilirsiniz. Çeşitli turistik tesisler, oteller, restoranlar, Spa, güzellik, bakım ve terapi merkezleri, kaplıcalar ve ibadethaneler için toptan satın alma işlemi de yapabilirsiniz. Toplu siparişlerdeki avantajlı fiyatlar ve kampanyalardan yararlanmak için yapmanız gereken tek şey, Myros’ un kullanıcı dostu web sitesi üzerinden toptan üyelik için bayi başvurusunda bulunmaktır. Üyeliğiniz onaylandıktan sonra seçim yaptığınız dekoratif mum modelleri arasından toptan ürün satın alabilir, ayrıca koleksiyonlardaki özelleştirilebilir modellerden tercih ederseniz, şirketinize veya kurumunuza özel ürünler de sipariş verebilirsiniz.

Bir mekânın kişiliğini ve ruhunu yansıtan en önemli objeler iç dekorasyonunda kullanılan ürünlerdir. Bu nedenle çok yakından tanıdığınız veya yeni tanıştığınız birilerine dekoratif mum modelleri seçerken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir:

  • Dekoratif mum modelleri seçimi yaparken hangi amaçla ve kim için aldığınız önemlidir. Hediye edeceğiniz günün anlam ve önemi, vereceğiniz kişinin kullanabileceği yerler önemlidir. Kendi dekorasyonunuz için düşünüyorsanız nerede kullanacağınıza karar vermeniz gerekir.

  • Dekoratif mum modelleri seçerken en çok dikkat etmeniz gereken konu ürün kalitesidir. Üretici firmanın markasının güvenilirliği, ürünün malzeme ve işçilik kalitesini garanti eder.

  • Özellikle ısıya ve dış koşullara duyarlı dekoratif mum seti ürünlerinin daha uzun süre kullanılabilmesi için bildiğiniz ve güvendiğiniz bir markadan alınmalıdır.  

  • Dekoratif mum modelleri seçerken görsel bütünlük sağlayarak mekâna kaliteli görünüm kazandırmak için ürünün tasarımına, rengine ve boyutuna dikkat etmelidir.  Aynı zamanda hediye vereceğiniz kişinin dekorasyondaki kişisel tercihlerine, zevklerine ve mekanına uyumlu olmasına dikkat edilmelidir.

  • Ahşap mumluk, cam, seramik, metal malzemeler ile üretilen dekoratif mumluk modelleri ile ilgili tasarım seçimi yaparken mekânın renklerini ve eşyalarda kullanılan malzemelerin uyumunu göz önünde bulundurmaya özen göstermelidir.

  • Heykel formunda olan dekoratif mumluk modelleri ile ilgili seçim yaparken, yılbaşı, sevgililer günü belirli zamanlarda hediye edeceğiniz özel günün sembollerine, tasarımlarına ve renklerine göre modeller seçilmelidir.  

Dekoratif Mum Çeşitleri         

Dekoratif mumluk modelleri, ürün çeşitlerinin yapımında kullanılan malzemenin türüne ve tasarımlarına göre sınıflandırılır. Dekoratif mum yapımı sınıflandırmasına göre birçok farklı çeşidi bulunur. Dekoratif mum çeşitlerinin metal ve ahşap kutu içinde, cam ve seramik kâse içinde üretilen çeşitleri vardır. Metal ve ahşap kutu üzerine dekorlama yapılarak üretilen bu mumlar hem özel günlerin temaları ile hem de nazar boncuğu, mantra, hayat ağacı, çiçek desenleri ve sevimli hayvan figürlerinin olduğu desenler ile üretilir. Geleneksel kandil formunda zamak ve metal alaşımlarla üretilen çeşitleri de vardır. Fener, balkabağı ve kalpli modellerde modern seramik tasarımlar, çini kaseler veya cam bardak içerisinde üretilen geleneksel modeller de bulunur. Aynı zamanda kokulu türleri de olan dekoratif mumluk modelleri arasında bubble mum ve heykel şekli verilen mum çeşitleri de vardır. Sadece parafine şekil verilerek yapılan bu tür dekoratif mumluk modelleri çeşitlerinde, içine deniz kabuğu, tarçın kabuğu, kahve, karanfil, kuru çiçekler gibi çeşitli doğal malzemeler karıştırılarak üretilenleri de bulunur. Son yıllarda giderek daha gözde hale gelen jel mumlar da içlerine simler, pırıltılı boncuklar, deniz kabukları, renkli mumlar ve çeşitli kelimelerin yazılabildiği plakalar konarak da üretilmektedir. Dekoratif mum çeşitleri tekli olarak alınabileceği gibi dekoratif mum seti olarak da satın alınabilir. Özellikle yılbaşı, sevgililer günü gibi önemli günlere göre mevsimsel desenleri olan mumlardan en çok tercih edilen çeşitler aşağıda listelenmiştir:     

  • Yılbaşı Mumları

  • Heykel Mumlar

  • Bubble Mumlar

  • Deniz Kabuğu Mumlar

Yılbaşı Mumları          

Dekoratif yılbaşı mumu ürünleri gerek kutuların üzerindeki yılbaşı mesajları gerekse Noel baba, yılbaşı ağacı, çam kozalağı, kırmızı hediye paketi, kırmızı çorap ve kar tanesi desenleri ile ortama hemen sezonun yılbaşı havasını verebilen ürünlerdir. Metal kutulu yılbaşı dekoratif mumluk modelleri, kutunun kapağı üzerine ofset baskı tekniği ile yılbaşı desenleri dekorlama yapılarak üretilir. Eni 73 mm, boyu 35 mm, yüksekliği 30 mm’ dir. Özellikle yılbaşı dönemi geldiğinde her türlü rafta, vitrinde sıklıkla görebileceğiniz yılbaşı temalı yılbaşı mum dekorasyon seti mumları, yeni yıl sofralarının vazgeçilmez dekoratif mumluk modelleri arasındadır. Tekli veya dekoratif mum seti şeklinde herkese hediye olarak alabileceğiniz yılbaşı mum seti, kullandığınız tüm ortamlarda yeni yılın umut dolu havasını yaratacak ve mekânlarınızın enerjisini yükseltecektir. 

Heykel Mumlar 

Dekoratif mumluk modelleri arasında bulunan heykel mum ürünleri, genellikle sadece mum üretiminde kullanılan bileşenlerin çeşitli tarihi ve mitolojik karakterler, hayvan, çiçek, ağaç ve semboller formunda üretildiği hediyelik eşya çeşitleridir. Heykel mumlar mum malzemesinin kalıplar aracılığı ile formunun verildiği ve el işçiliği ile dekorlama yapılarak üretilen çeşitlerdir. Verilen formun ve tasarımın küçük orta büyük boyutlarda üretildiği heykel mum ürünlerinin boyutları, 5 cm ile 15 cm arasındadır. Özel günlerde mekanlara, masalara, balkon ve teraslara sanatsal bir hava katacak olan heykel formundaki dekoratif mumluk modelleri herkese, özellikle de sanatsal tasarımları seven aile üyelerinize ve sevdiklerinize verebileceğiniz en şık hediyelik eşya ürünlerindendir. 

Bubble Mumlar          

Dekoratif mumluk modelleri arasında son yıllarda giderek yaygınlaşan ve çok tercih edilen mum çeşitlerinden biri de bubble mum ürünleridir. Adını tasarımından alan bubble mumlar, merkezinde yer alan fitilin çevresine simetrik olarak yan yana ve üst üste dizilmiş küre parçacıkları şeklinde bir forma sahiptir. Mum yapımındaki parafin ve diğer bileşenlerin baloncuklar şeklinde tasarımlanan kalıplardan çıkarılarak şekil verilmesi ile üretilir. Genellikle dokuz kürenin bir araya gelmesi ile oluşan küp şeklindeki bubble mumların boyutları kürelerin yarıçapının büyüklüğüne göre değişir. Dekorasyonda sevimli ve romantik dokunuşları kolaylıkla yaratabilen, her renkte üretilen ve kokulu türlerinin de yapıldığı, dekoratif mumluk modelleri arasındaki bubble mumları herkese hediye olarak alabilirsiniz. 

Deniz Kabuğu Mumlar  

Dekoratif mum yapımı malzemeleri arasında çok tercih edilen malzemelerden biri de deniz kabuklarıdır. Genellikle açık havada ve özellikle yaz aylarında, sahil kentlerinde neredeyse her masada rastlayabileceğiniz deniz kabuğu mumlar üç farklı şekilde üretilir. Heykel mumlar şeklinde deniz kabuğu formu verilerek üretilen türleri vardır. Deniz kabuklarının içinde veya ahşap, metal, seramik üzerine deniz kabukları veya desenleri ile dekorlama yapılarak üretilenleri bulunur. Cam bardak veya kasedeki jel mumların içine deniz kabukları konularak üretilen modelleri de vardır.  Bu form tatil yapılan ve özellikle deniz kıyısı olan turistik bölgelerde şehre özel plakalar ve temalar ile üretilir. Eni 85 mm, boyu 85 mm, yüksekliği 90 mm’ dir. Hem kendinize hem de tüm sevdiklerinize her zaman hediye verebileceğiniz dekoratif mumluk modelleri arasındaki deniz kabuğu mum ve mumluk ürünleri, yaz aylarının ferahlığını, tatilin huzurunu ve deniz kıyılarının olağanüstü güzelliğini mekanlarınıza taşır. 

Evde Dekoratif Mumun Kullanımı      

Antik çağlardan günümüze kadar mekanların dekorlarında eskimeyen tek şey mum ışığıdır. Minik bir mum alevinin yaşam alanlarında dekoratif olarak yarattığı görsellik yanında yaydığı enerji, verdiği huzur tüm zamanlardan bağımsız bir etkidir. Renkleri, kokuları, şekilleri ile yemek masasından, salona, yatak odasından banyoya, çalışma odasından ofise kadar her yerde her an kullanmak mümkündür. Kullanılan ortama göre dekorasyonda bambaşka etkiler yaratan dekoratif mumluk modelleri salonda, bahçelerde, balkonlarda, teraslarda dostlarınızla sohbetinize enerji katar. Romantik bir akşam yemeğinde sevdiğinizin sımsıcak bakışlarında ışıltılar yaratır. Zihin ve beden için rahatlama seansları  yaparken odaklanmanızı sağlar.  Salonda sehpa ya da konsolun üzerine yerleştireceğiniz bir dekoratif mum seti ortamınıza hem özel ve sizi yansıtan hem de kaliteli bir şıklık katar. En sıcak dost sohbetlerinde, aile yemeklerinde ya da çok özel anlarınızda tabakların arasına serpiştireceğiniz dekoratif mumluk seti yemek masanızı ziyafet sofrasına dönüştürür. Sofranızdaki her şey mumların dans eden alevleriyle ışıldar. Dekoratif mumluk modelleri aynı zamanda özel anlarınızın ve romantizmin en önemli tanığıdır. Bu nedenle hemen her evde özel anların sihirli yıldızları olarak masa üstlerinde yanmaya hazır beklerler. Evde dekoratif mum modelleri kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli konu mum alevinin kontrol altında tutulmasıdır. Bu nedenle çevresinde yanmaya ve tutuşmaya uygun malzemelerden uzak tutmak ve masa üstlerinde kullanırken de dikkatli olmak gerekir. 

Dekoratif Mumlar Nereden Alınır?       

Eğer yaşam alanlarınıza enerji yüklemek, kişiliğinizin yansımaları ile dekorasyonlarınızda ışıltılı, renkli ve kokulu temalar yaratmak istiyorsanız mekanınızın dekorasyonuna mutlaka dekoratif mumluk modelleri eklemelisiniz. Minik bir mum alevi ve renkli desenleri ile bir dekoratif mum seti çeşidinin neler yapıyor olduğunu gördüğünüzde her anınızda mum kullanmayı alışkanlık haline getireceksiniz. Evdeki partilerinizi ve özel zamanlarınıza şıklık katan dekoratif mumluk modelleri ürün çeşitlerinden almak için mum nerede satılır arayışında iseniz sizin için en uygun adres, Türkiye’nin en büyük, güvenilir, kaliteli, hediyelik eşya üreticisi ve satış firması olan Myros’ tur. Evinize, ofisinize, çalışma alanlarınıza, aile üyelerinize, sevdiklerinize, dostlarınıza, arkadaşlarınıza Myros’ un zengin dekoratif mumluk modelleri içinden seçim yaparak, kataloglardaki hazır modellerden tekli veya dekoratif mum seti şeklinde bireysel olarak alabilirsiniz. Ayrıca koleksiyonların özelleştirilebilir modellerinden tercih ederseniz, hayal gücünüzün yaratıcılığı, kişisel notlarınız ve tasarımlarınız ile çok daha etkileyici özel bir dekoratif mum seti hediyesi sipariş edebilirsiniz. Çeşitli turistik tesisler, oteller, restoranlar, Spa, güzellik, bakım ve terapi merkezleri, kaplıcalar ve ibadethaneler için toptan satın alma işlemi de yapabilirsiniz. Toplu siparişlerdeki avantajlı fiyatlar ve kampanyalardan yararlanmak için yapmanız gereken tek şey, Myros’ un kullanıcı dostu web sitesi üzerinden toptan üyelik için bayi başvurusunda bulunmaktır. Üyeliğiniz onaylandıktan sonra avantajlı toptan dekoratif mum fiyatları ve kampanyalardan yararlanmak için bayii girişi yaparak toptan sipariş verebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.